Ryby atlantyckie
Znaczną część oferty naszej firmy stanowią ryby atlantyckie. Z uwagi na bliskość akwenu oraz sprawny system logistyki, zaopatrujemy Państwa w świeże dostawy aż dwa razy w tygodniu. Oprócz ryb świeżych, w ofercie znajdują się również ryby mrożone w różnych formach obróbki – całe, patroszone, tusze i filety.
Wszystkie ryby poławiane w Atlantyku są sklasyfikowane pod względem akwenu pochodzenia i przynależą do obszaru FAO 27. Obejmuje on takie rejony, jak: Morze Barentsa, Morze Północne, a także wody terytorialne Spitsbergenu (Norwegia), Wysp Owczych, Islandii, Irlandii, Szkocji i Grenlandii.
Gatunki ryb
Do naszych głównych produktów zaliczają się popularne gatunki ryb – łosoś norweski oraz dorsz.
Kam-Food specjalizuje się w sprzedaży łososia norweskiego świeżego dla sektora HORECA. Zaopatrujemy m.in. najlepsze restauracje sushi w Małopolsce.
Ponadto, w naszej bogatej ofercie mogą Państwo znaleźć: dorsze, makrele, halibuty, sole, flądry , turboty, śledzie oraz gład
zice. Przyjmujemy też specjalne zamówienia na karmazyny, sardyny, skorpeny i żabnice. Pełen wykaz produktów jest dostępny w załączniku.